İçerik Eklemek
İçeriğin hiyerarşisini ve yapısını geliştirmek, bir Web sitesi oluşturma sürecinde bir sonraki adımdır. Yapıyı oluşturarak ve çatıyı kurarak sitenin temel bileşeni olan içeriği hazırlamış olursunuz.
Metin Eklemek
Sayfaya metin eklemek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır.
•Metni oluşturduğunuz boş sayfa içine yazmak.
•Başka bir metin düzenliyicisinden kopyalayarak yapıştırmak.
•TXT gibi düz metinleri Dreamweaver içinde açmak
Herhangi bir metni Dreamweaver sayfasına eklediğinizde yada yazdığınızda Özellikler penceresi ile özelliklerini değiştirebilirsiniz.
Format penceresinden çeşitli ön tanımlı ayarları seçerek başlıklarınızı formatlayabilirsiniz.
Font bölümünden yazınızın belli bir bölümü için karakterler seçebilirsiniz. Font açılır menüsündeki fontlar tüm bilgisayarlarda olduğundan emin olunan fontlardır. Bu nedenle bu fontları seçmelisiniz. Bunun dışında açılan menüden Font Listesini Düzenle seçeneğini seçerek font listesini düzenleyebilirsiniz. Ancak seçtiğiniz fontlar ziyaretçi bilgisayarında yoksa tarayıcı varsayılan fontu kullanacaktır.Boyut açılır menüsünden fontların boyutunu seçebilirsiniz.
Satır Eklemek
Yazılarınızı yazarken bir alt satıra inmek istediğinizde CTRL + Enter kısayolunu kullanarak bir line break ekleyebilirsiniz. Sadece Enter tuşuna basarak yeni bir paragraf oluşturabilirsiniz.
Bölünmez Boşluk Eklemek
HTML dokümanlarında ardarda bir tane boşluk verilebilinir. Ardarda birden fazla boşluk vermek için CTRL + SHIFT + BOŞLUK tuşuna basmalısınız. Eğer bu kısayol yerine her seferinde boşluk tuşuna bastığınızda birden fazla boşluk vermek isterseniz Düzen > Tercihler seçeneğini seçin. Genel sekmesinde “Birden çok ardışık boşluğa izin ver” seçeneğini seçin ve Tamam butonuna basarak pencereyi kapatın.
Metni Hizalamak ve Madde İmleri
Paragrafları hizalamak için Özellikler panelinde metin hizalama butonlarını kullanabilirsiniz. Metinlerinizden madde imi oluşturmak için yine Özellikler panelinde bulunan madde imi butonlarını kullanabilirsiniz. HTML dokümanlarında her bir paragraf bir madde imi olarak kabul edilmektedir. Eğer madde imi içinde bir alt satıra inmek isterseniz CTRL + ENTER tuşlarına basmalısınız. Oluşturduğunuz madde imlerinin (numaralı ya da numarasız) görünümü değiştirmek için listenin içindeyken Metin > Liste > Özellikler seçeneğini seçin.
Özel Karakterler Eklemek
Özel karakterler eklemek için Ekle çubuğundaki Metin sekmesine tıklayın. En sağdaki açılır menüden dilediğiniz özel karakterleri sayfanıza ekleyebilirsiniz.
Sayfayı Önizleme ile Tarayıcıda Görüntülemek
Dreamweaver içinde çalışırken oluşturduğunuz sayfaları tarayıcıda önizleyerek içindeki hataları görmek yada yapmış olduğunuz sayfanın neye benzediğine bakmak isteyebilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken klavyenizden F12 tuşuna basarak yapmış olduğunuz sayfanın tarayıcıda açılmasını sağlamak olacaktır. F12 tuşuna bastığınızda sayfa varsayılan tarayıcıda açılacaktır. Eğer varsayılan tarayıcıyı değiştirmek yada alternatif bir tarayıcıyı önizleme seçeneklerine eklemek istiyorsanız Dreamweaver menüsünden Dosya > Tarayıcıda Önizleme > Tarayıcı Listesini Düzenle... seçmelisiniz. Açılan iletişim kutusundan istediğiniz ikincil tarayıcıyı ekleyebilir yada var olan birincil tarayıcı ile ilgili değişiklikler yapabilirsiniz.